Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا صدر با همان نگاه منحصربه‌فردش به یکی از جذاب ترین بازی های ملی ایران پرداخته که تا به حال کمتر صحبتی از این بازی به میان آمده است.

به گزارش "ورزش سه"، برای آن دسته از کسانی که فوتبال ایران را در تمامی ادوار مختلف دنبال کرده اند شاید با شنیدن دیدار تیم ملی ایران مقابل راه‌راه پوشان آّبی و سفید آرژانیتنی ذهنشان به سرعت به سمت آن پنالتی اعلام‌نشده روی اشکان دژاگه یا همان ضربه بی نظیر لیونل مسی در آخرین دقیقه بازی خطور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 اما در واقع ایران به غیرازاین بازی، در اوج دوران فوتبالش پیش از انقلاب و در فاصله تنها یک سال مانده تا آغاز جام جهانی 1978 آرژانتین که با قهرمانی همین تیم به پایان می رسد، در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو به مصاف شاگردان سزار منوتی می رود، که اکنون حمیدرضا صدر محقق و کارشناس فوتبالی با اشراف کامل نسبت به تاریخچه بازی های ملی ایران و با همان نگرش خاص خودش، پرده از این دیداربرمی‌دارد که خواندن این مطلب، خصوصا این روزها که همه برای سلامتی این مرد دوست‌داشتنی دست به دعا هستیم، لطف مضاعفی دارد.
 
 

بهترین بازی های تاریخ تیم ملی برابر غول‌های فوتبال کدام ها بوده اند؟

احتمالا میان دیدارهای رسمی، نمایش تیم ملی در المپیک 1978 برابر لهستان و شوروی بهترین‌ها بودند. لهستان با ستاره هایی که دو سال پیش در جام جهانی سوم شدند - توماژوفسکی، دینا، لاتو و ژارماخ - با دردسر فراوان تیم ملی را 3-2 مغلوب کرد و گل حسن روشن درون دروازه توماژوفسکی، در صف بهترین سنگربانان دوران، یکی از تماشایی ترین گل های تاریخ تیم ملی بود. شوروی بزرگ به رهبری والری لوبانوفسکی افسانه ای و بازی اولگ بلوخین رباینده توپ طلا هم 1-2 از سد تیم ملی ایران گذشتند. بازی های تیم ملی برابر هلند، آلمان و پرتغال در سه جام جهانی خاطره انگیز نشدند و نمایش فکورانه تیم ملی برابر آرژانتین در جام جهانی 2016 با گل دیرهنگام لیونل مسی به شکست انجامید.

 

ولی میان دیدارهای غیررسمی تیم ملی، یک دیدار ورای همه نمایش های تیم ملی قرار گرفت: نبرد ایران - آرژانتین در مارچ 1977، فروردین 1356. زمانی که تیم ملی جواز ورود به جام جهانی آرژانتین را به عنوان یگانه نماینده آسیا و تیم بی شکست کسب کرده بود و رئال مادرید طی برپایی جشن هفتاد و پنجمین سالگرد تولدش تیم ملی را به تورنمنت چهار جانبه ای تحت عنوان "جشنواره رئال" دعوت کرد. ایران نماینده قاره آسیا بود، آرژانتین نماینده آمریکای جنوبی و باشگاه نادی مولودیه از الجزایر، نماینده آفریقا. تیم چهارم ستاره های رئال مادرید به رهبری میلان میلانیچ بودند.

 

 

 

رئال مادرید کلیه مخارج تیم را به علاوه نوزده هزار دلار پرداخت و تیم ملی به رهبری حشمت مهاجرانی و سرپرستی فرهاد شریعت راهی مادرید شد. جایی که قرعه، تیم ملی را در سانتیاگو برنابئو به مصاف آرژانتین فرستاد. به نبرد با تیمی که میزبان جام جهانی 1978 بود و جام جهانی را فتح هم می کرد. سزار منوتی رهبری آرژانتین را در دست داشت و ستاره های راه راه پوش آبی آسمانی و سپید پرشمار بودند: هوگو گاتی، آلبرتو تارانتینی، خورخه اولگویین، اسوالدو آردیلس، ریکی ویا، رنه هوسمن، لئوپولدو لوکه، دنیل برتونی... آن شب، پیراهن بازیکنان تیم ملی سپید رنگ بودند، به رنگ پیراهن رئال. آن چه تماشاگران نشسته بر سکوهای برنابئو را خوش آمد. ایران به عنوان تیم گمنام دیدار به نبرد با غول آمریکای جنوبی رفته بود و برای شان همان دیوید کوچولوی قصه ها برابر گولیات بزرگ بود.

 

ناصر حجازی دروازبان اول تیم به دلیل اختلاف جایی در ترکیب نداشت و منصور رشیدی گزینه دوم مصدوم بود، بنابراین بهرام مودت سنگربان پرسپولیس درون دروازه ایستاد. سایر بازیکنان همان هایی بودند که مهاجرانی قصد داشت در آرژانتین آنها را روانه میدان کند: حسن کازرانی، نصراله عبدالهی، حسن نظری، آندرانیک اسکندریان در دفاع. ابراهیم قاسمپور، محمد صادقی، علی پروین در خط میانی. رضا عادلخانی، حسن روشن و غفور جهانی در خط حمله. وقتی کاپیتان پروین پرچم یادبود را به هاراسکوزا آرژانتینی داد کسی تصور نمی کردند ناشناخته های آسیا، ستاره های آرژانتینی را به بند کشند. تصور نمی کردند بازیکنان گمنام ایرانی بسان دیوید، ترس و واهمه را به هیچ گرفته و به نبرد با غول بروند. بازی که با سوت فرانکو مارتینز آغاز شد نبرد بیباکانه و از ته دل سپیدپوشان خوش تکنیک ایران برابر آرژانتینی هایی که از جنگ فیزیکی هراسی به دل راه نمی دادند آغاز شد.

 

اسپانیایی های به وجد آمده از نمایش جانانه ایران برابر ستاره های آرژانتینی برای بازیکنان ایران هورا کشیدند. برتونی در دقیقه 14 دروازه مودت را خیلی زود از روی نقطه پنالتی باز کرد، آن چه که در جام جهانی بدل به معمای تیم ملی می شد: تقدیم چهار ضربه پنالتی، دو ضربه به هلند و دو ضربه به پرو، طی سه دیدار. مصدومیت بهرام مودت کمی پیش از نیمه اول مهاجرانی را به روانه ساختن آخرین گزینه اش درون دروازه وادار ساخت، به قرار دادن ناصر نبوی

 

 

دروازه بان بانک ملی. نبوی برخلاف انتظار برابر ستاره های آرژانتینی خونسردی ذاتی اش را به رخ کشید و برابر توپ های روانه شده به قاب دروازه اش تسلیم نشد. بعدها که تیم راهی جام جهانی شد جایی در سیاهه دروازه بانان نداشت و ناصر حجازی، بهرام مودت و رسول کربکندی سه دروازه بان تیم بودند. با این وصف او در آن نبرد خاطره انگیز نقش خودش را با شایستگی بازی کرد. نیمه دوم به مردان سپید پوش تعلق داشت، به نفوذهای حسن نظری مدافع راست، به دریبل های حسن روشن در همان جناح. به نفوذهای عادلخانی از جناح چپ، به بازیسازی ابراهیم قاسمپور. به درخششی دور از انتظار...زمان سپری شد و هوگاتی سرخپوست موبلند آرژانتینی از دروازه اش دفاع کرد و دفاع. ولی سرانجام دقیقه 81 فرا رسید. فرا رسید و محمد صادقی، مرد میانی دو پای باشگاه پاس، آن سنگر تسخیرناپذیر را فتح کرد. عادلخانی از جناح چپ توپ را برای صادقی فرستاد و پسر خوزستانی با شوت سر ضربی توپ را گوشه دروازه آرژانتین جای داد. بازی 1-1 به پایان رسید و سرنوشت نهایی به ضربات پنالتی سپرده شد. روشن و قاسمپور ضربه های شان را از دست دادند و آرژانتینی ها چهار بار توپ را درون دروازه نبوی جای دادند و از فرط شاید یکدیگر را در آغوش کشیدند. پسران ایران راهی دیدار نهایی نشدند، با این وصف همه را حیرت کردند.

 

 

درجه بندی بازیکنان از نگاه نشریه مارکا بازتابنده آن حیرت بود:

 

ایران: مودت /1، نظری/3، عبدالهی/1، کازرانی/1، اسکندریان/2، پروین/2، صادقی/2، قاسمپور/2، روشن/2، جهانی/1، عادلخانی/2: جمع 19

آرژانتین: گاتی/2، اولگویین/1، گایگو/1، تارانتینی/1، هاراسکوزا/1، آردیلس/2، دنیل کیلر/1، ویا/صفر، لوکه/صفر، هوسمن/صفر، برتونی 2: جمع 10

 

همه پس از پایان دیدار به سوی مربی ایرانی رفتند که او را نمی شناختند، به سوی حشمت مهاجرانی. تیم ملی ایران پیش از اولین سفرش به نبردهای نهایی جام جهانی نمایشی داده بود بیش از حد غیر منتظره. خود را قرار داده بود در ویترین بین المللی کنار بزرگان.

 

 

رئال در دیدار دیگر با میگل انخل، کاماچو، برایتنر، دل بوسکه و سانتیانا، نماینده آفریقا را پشت سر گذاشت و در نبرد نهایی هم با یک گل آرژانتین را شکست داد. ولی پدیده آن تورنمنت، تیم ملی ایران بود. سزار منوتی و ریموند کوپا به ستایش از تیم ملی پرداختند و مقاله های نشریاتی مثل اکیپ و فرانس فوتبال انتظارها از تیم ملی در جام جهانی را بالا بردند، خیلی بالا. نمایش تیم ملی در آرژانتین تناسبی با قواره آن انتظارها نداشت، ولی نمایش مارچ 1977 در برنابئو در صف دیدارهای بزرگ تیم ملی قرار گرفته بود...

 

آرژانتین حمیدرضا صدر تیم ملی ایران تیم ملی آرژانتین

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: آرژانتین حمیدرضا صدر تیم ملی ایران تیم ملی آرژانتین تیم ملی ایران جام جهانی حمیدرضا صدر درون دروازه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۶۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوستکوعلو: اهمیت رویارویی با آرسنال برای جلوگیری از اوج‌گیری رقیب‌ اصلی‌مان را درک می‌کنیم

سرمربی اسپرز می‌داند که بازی پیش رو، چه اهمیتی برای هواداران تیمش دارد. 

آنژ پوستکوعلو در روز جمعه در جریان یک نشست خبری، آخرین وضعیت تیمش را قبل از تقابل با آرسنال در شهرآورد شمال لندن، به اطلاع علاقه‌مندان رساند.

طرفداری | به گزارش فوتبال لندن، بخش‌های مهم صحبت‌های پوستکوعلو را در ادامه خواهید خواند. 

پوستکوعلو درباره وضعیت بازیکنان تاتنهام

خب، بازی گذشته برای دِستینی و همچنین برای همه ما ناامید کننده بود؛ باید بگویم او بخش مهمی از موفقیت‌های ما در طول سال بوده است. متاسفانه او در تمرینات دچار مصدومیت شد. او تحت عمل جراحی قرار گرفت و عمل موفقیت آمیز بود، بنابراین امیدواریم این به او فرصت دهد تا در پیش فصل شرکت کند و به شرایط بازی برگردد. به هر حال، او را در این بازی در اختیار نخواهیم داشت. همچنین (اولیور) اسکیپ هم در تمرین دچار مصدومیت جزئی شد و بازی آخر هفته را از دست خواهد داد. به جز مصدومان بلندمدت، این دو بازیکن غایبان ما هستند. پدرو و ریچارلیسون تمام هفته را تمرین کرده‌اند و هر دو در دسترس خواهند بود.

پوستکوعلو درباره انتظار هواداران تاتنهام برای ناامید کردن آرسنال در کورس قهرمانی

کاملا قابل درک است. من قصد ندارم به هواداران بگویم که چه احساسی داشته باشند. این مهم است. ما اهمیت این بازی و جلوگیری از اوج‌گیری رقیب اصلی‌مان را درک می‌کنیم. اما برای ما، این بازی بیشتر درباره‌ی محک زدن خودمان در برابر تیم‌های بزرگ به صورت مداوم است. 

پوستکوعلو درباره تجربه سون از حضور در بازی‌های بزرگ

حضور بازیکن باتجربه‌ای مثل سون حیاتی است. برای دو یا سه نفر از بازیکنان ما، این اولین تجربه حضور در دربی شمال لندن در خانه خواهد بود. بنابراین آن‌ها نیاز دارند تا به بازیکنانی که در این بازی‌ها درخشیده‌اند تکیه کنند. سونی برای مدت‌ها است که در این باشگاه در بازی‌های بزرگ عملکرد درخشانی داشته است. او در طول سال فوق‌العاده بوده و می‌دانم که مشتاقانه منتظر بازی است. همه ما همینطور هستیم. در حال حاضر برای هر بازی‌ای هیجان‌زده‌ایم. 

پوستکوعلو درباره پدر شدن کولوسفسکی

بله، این اتفاق فوق‌العاده‌ای برای دِکی است، می‌دانم که او از پدر شدن خیلی خوشحال است. همانطور که همیشه به بازیکنان می‌گویم، پدر شدن یک تحول عظیم در زندگی است. یکی از اعضای خانواده‌تان از خودتان هم مهم‌تر می‌شود و گاهی اوقات برای فوتبالیست‌ها این موضوع کمی چالش‌برانگیز است! اما مطمئن هستم دِکی و همسرش به خوبی از پس این موضوع برخواهند آمد. برای آن‌ها و فرزندشان آرزوی موفقیت می‌کنم. 

از دست ندهید ????????????????????????

درخواست دروسی: سردار را در رم حفظ کنید اختلاف علنی رئیس فدراسیون با مجری تلویزیون اعتراض هوادار بارسلونا: ژاوی، مرد سر حرفش می‌ماند! رد پای آرتتا؛ اورتون بعد از 14 سال لیورپول را در خانه شکست داد!

دیگر خبرها

  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • ۲۴ تیم جام‌جهانی فوتسال مشخص شدند/ ایران در سید یک قرار گرفت
  • ناکامی سورپرایز شجاعی در کلین‌شیت
  • ۴ سازه‌ تاریخی آب ایران در انتظار ثبت جهانی
  • روایت شاهدان عینی از لحظات درگیری و شهادت حمیدرضا الداغی + فیلم
  • گل‌به‌خودی مانع‌ اولین کلیت شیت آرشا!
  • پوستکوعلو: اهمیت رویارویی با آرسنال برای جلوگیری از اوج‌گیری رقیب‌ اصلی‌مان را درک می‌کنیم
  • رویارویی حساس قرقیزستان و افغانستان
  • روایت حمیدرضا آذرنگ از مصدومیت سعید آقاخانی و حضور سرصحنه «نون‌خ۵»
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد